De beste voeding voor het afvallen

sportvoeding

Afvallen is een strijd tegen overtollige kilo’s die niet gemakkelijk is, maar met alleen sporten zul je het ook niet gaan redden. Misschien is gezond eten zelfs nog wel belangrijker dan sporten. Als je alleen sport, maar ongezond blijft eten, ga je in ieder geval niet afvallen. Eet je gezond en sport je wat minder? Geen probleem, want afvallen zal je dan zeker wel doen!

Welke dingen moet je vermijden?
Er zijn een heleboel dingen die je beter kunt laten staan. Dan hebben we het niet alleen over de simpele dingen zoals een zak chips, maar ook over bijvoorbeeld pasta. Iedereen weet dat chips en koekjes onverstandig zijn bij het afvallen, maar vaak wordt er niet gelet op de simpele dingen die we eten, zoals pasta bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook beter alcohol laten staan. Alcohol is namelijk een bron van calorie├źn!

Pasta en aardappelen bevatten veel koolhydraten, die ervoor kunnen zorgen dat het afvallen langzamer gaat. Je kunt deze producten niet per definitie vet noemen, maar ze kunnen er toch voor zorgen dat het afvallen belemmerd wordt, en dat is natuurlijk niet wat je wil.

Afwisseling en wat je wel kunt eten
Het is bij het afvallen ook erg belangrijk om afwisselend te eten en om te kiezen voor variatie. Er zijn nog een heleboel dingen die je wel kunt eten, ondanks dat je de ongezonde dingen nu moet laten staan. Het eerste voorbeeld van wat je wel kunt eten zijn noten. Deze zijn enorm gezond en zorgen voor veel energie. Bovendien zijn noten gemakkelijk mee te nemen en perfect als tussendoortje.

Ook vlees en vis mogen niet ontbreken voor de nodige vitamines en uiteraard mag je ook blijven genieten van lekker groente en fruit. Het is vooral erg belangrijk om vers te eten en niet meer te kiezen voor producten uit een pakje uit de supermarkt!

Have your say