Help! De zomerstop komt eraan

Voor veel sporten zal de zomerstap zeer binnenkort beginnen of is het een tijdje geleden al begonnen. Hierdoor valt de training weg en is de kans aanwezig dat je niet meer aan sporten toekomt.

Conditie

Na enkele maanden stilzitten, zul je al merken dat je conditie snel minder wordt. Dus na een zomerstop van twee maanden zal je conditie snel afnemen. Verder neemt de kans op blessures ook toe. Vaak hebben sporters aan het begin van het trainingsseizoen veel meer blessures, doordat ze te lang niet hebben gesport.

Vervangende sport1181363_woman_jogging_blur

Tijdens de zomer kun je een vervangende sport doen om je conditie op peil te houden. Men zegt altijd dat je elke dag minimaal 30 minuten moet sporten en dit is ook een goede richtlijn om na te leven. In de zomer zou je kunnen hardlopen, fietsen of tennissen. Deze sporten zijn erg leuk om samen te beoefenen, zodat je gemotiveerd blijft. Wellicht zien jouw teamgenoten dit ook wel zitten.

Blessures vermijden in het nieuwe seizoen

Wanneer je een sport beoefent waarbij  lopen een belangrijke rol speelt, kun je het beste twee weken voordat de training weer begint weer beginnen met hardlopen. Het beste is om drie keer per week te lopen en daarbij duurloop en intervaltraining af te wisselen.

Voeding

Vergeet niet dat wanneer je minder sport, je lichaam ook minder verteert. Wanneer je dus minder sport is het belangrijk je voeding hierop aan te passen.