Ontspannend én energieopwekkend: fietsen!

Een eindje fietsen heeft verschillende voordelen. Het aparte is, dat het in zekere zin twee tegenovergestelde effecten op je lichaam heeft: enerzijds werkt het ontspannend, terwijl fietsen tegelijker tijd energie opwekt. Twee hele goede redenen om te gaan fietsen!

Energieopwekkend
Dat fietsen je energie geeft, spreekt misschien voor zich. Fietsen is een vorm van sporten en van sporten is algemeen bekend dat je er energie van krijgt, ondanks dat je er op het moment zelf wellicht moe van wordt. Je moet immers eerst je conditie zien op te bouwen.

Ook als je op dit moment nog een slechte conditie hebt, zal fietsen je energie geven. Alhoewel je je tijdens het fietsen moe kunt voelen, zal je je na het fietsen een stuk actiever voelen dan wanneer je alleen maar op de bank zou hebben gezeten of gelegen. En alleen dat is al het proberen waard.

Ontspannend
Tegelijkertijd kan fietsen een ontspannende werking op je hebben. Doordat je aan het sporten bent, heeft je hoofd de tijd om weer even helemaal tot rust te komen. Fiets je in de buitenlucht en door een mooie, bosrijke omgeving, dan zal ook dat een positieve invloed op je hebben. Men zegt niet voor niets dat de buitenlucht je goed doet.

Nou valt er wat voor te zeggen dat de buitenlucht je goed doet wanneer je door de binnenstad rijdt, met alle uitlaatgassen die daar in de lucht hangen. Een schonere omgeving heeft dan ook een betere invloed op je dan de binnenstad. Heb je een park of bos in de buurt of een lang fietspad langs een vijver, meer of kanaal? Dan is dat dé plek om te gaan fietsen. Zodat je én je conditie traint én tot rust zult komen. Al genietend breng je zo je conditie op peil.

Have your say