Preventief tapen

Preventief tapen

Preventief tapen is van essentieel belang om sportblessures tegen te gaan. Vooral risicosporten als voetbal, hardlopen, volleybal, hockey en tennis leveren jaarlijkse al 880.000 blessuregevallen op. Dit aantal dient geminimaliseerd te worden. De schade die voorkomen kan worden aan bijvoorbeeld het

enkelgewricht is aanzienlijk indien de enkel goed is ingetapet. Naast het enkelgewricht kan ook de knie, pols, enkel, elleboog en de duim preventief getapet worden.

De sporttape wordt aangebracht om de gewrichtsband, waardoor er goede ondersteuning wordt geboden tijdens maximale belasting. De sporttape zorgt voor meer stabiliteit en zorgt voor een betrouwbaar gevoel tijdens het sporten.

Welke sporttape?

Het is mogelijk dat sporttapes huidirritaties opleveren. Wanneer dit het geval is, is het aan te bevelen gebruik te maken van Cohäfix. Cohäfix is een zelfklevende steun- en fixatie windsel waar je overheen kunt tapen.

Er zijn heel veel soorten sporttapes op de markt, waarvan leukotape classic waarschijnlijk de meeste bekende is. Kwalitatief gezien is leukotape classic de beste sporttape. Zeker wanneer je op de huid gaat tapen is het raadzaam gebruik te maken van leukotape classic.

Wanneer gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld cohäfix als underwrap, kun je kiezen voor een goedkoper alternatief. MSP sporttape of Scantape is een prima sporttape om te gebruiken, wanneer gekozen wordt om over een underwrap heen te tapen.

tape

Mocht er op de huid getapet worden en je krijgt last huidirritatie, dien je de sporttape direct te verwijderen. Daarnaast is het raadzaam de sporttape niet langer dan twee dagen op je huid te laten zitten. Daarmee voorkom je beschadigingen aan de huid.

Tips bij het tapen

  • Zorg dat de huid droog en schoon is
  • Onthaar het gebied waar de sporttape toegepast wordt
  • Zorg er voor dat er geen plooien in de tape komen.
  • Na het aanbrengen van de tape inwrijven voor betere hechting van de tape
  • Voorzichtig verwijderen, maak gebruiken van een tapesnijder

Voorkomen van blessures

Voorkomen van blessures betekent goed voorbereid zijn. Op Sportmedishop.nl kun je veel sportmedische producten vinden die een bijdrage aan kunnen leveren aan het voorkomen van een sportblessure.

Have your say