Vitamine d door genoeg beweging

Het is belangrijk dat je genoeg vitamines binnen krijgt. Vooral vitamine D is belangrijk, deze is de baas over je immuunsysteem, als dit niet op orde is loop je veel risico om ziek te worden. Daarnaast is deze vitamine belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het is daarom belangrijk dat je genoeg van deze vitamine binnen krijgt.

Het is tegenwoordig lastig om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Dit heeft met twee grote zaken te maken. De eerste is uiteraard dat je er simpelweg niet genoeg binnenkrijgt. Als je niet vaak buiten bent, of additionele supplementen in neemt is het natuurlijk erg logisch dat je een tekort hebt aan deze vitamine. Een tweede en wat minder gemakkelijk te voorkomen rede is dat je lichaam simpelweg niet goed genoeg er in slaagt om vitamines binnen te houden, en ze om te zetten in bruikbare energie die je nodig hebt, om je weerstand op pijl te houden. Er zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat je in ieder geval de eerste reden te slim af bent. Dit kun je doen door veel tijd buiten door te brengen. Buiten ben je namelijk altijd in het licht van de zon, en laat dat nou net een enorme bron van vitamine D zijn. Daarnaast bevatten noten, rozijnen en vissoorten ook een geruime hoeveelheid vitamines, waaronder vitamine D. Door je dieet hier op aan te passen kun je dus al veel gedoe voorkomen. Wat betreft de tweed rede, dat je lichaam het niet goed omzet, dat is een kwestie van bloedonderzoek, eventuele medicijnen die helpen met omzetten en daarbij goed zorgen voor een stabiele nachtrust. Een van de meest effectieve hulpmiddelen voor kinderen om te helpen bij genoeg beweging in de buitenlucht zijn trampolines.

Dit buitenspeelgoed zorgt ervoor dat het aantrekkelijk wordt om naar buiten te gaan, en zo blootgesteld te worden aan die vitamine D. Echter een veel gehoord bezwaar is de omvang van een trampoline,  en de veiligheid die in het geding zou kunnen komen. Wat hierbij zou kunnen helpen is om een ingraaf trampoline aan te schaffen.  Deze is kleiner in omvang en uw kind kan er niet meer van af vallen.

Have your say